Category Archives: Sondaje

Rezultatele celor mai noi sondaje de opinie BCS

Sondajele din campania prezidentiala din 2014

Am adunat rezultatele sondajelor facute publice referitoare la intentia de vot pentru Klaus Iohannis in turul 2. Iata datele:
27 iunie – 4 iulie CURS: 47%
1-6 iulie INSCOP: 47,2%
3-12 iulie BCS: 50,4%
10-16 iulie CSCI: 45%
10-17 iulie IRSOP: 43%
11-14 august CSCI: 42%
15-18 septembrie CSCI: 43%
2-8 octombrie INSCOP: 46,5%
14 octombrie IRES: 45%
5-7 noiembrie Sociopol: 45%
5 noiembrie CSCI: 45%
7-10 noiembrie CCSCC: 50%
7-9 noiembrie CURS-Avangarde: 46%
11-12 noiembrie CSCI: 46%

sondaje turul II
Observ ca BCS a fost singurul institut care a spus ca Iohannis va castiga. Sondajul facut in luna iulie a estimat cu o eroare sub 3% care va fi scorul candidatilor in tara (nu am luat in calcul votul din strainatate, asa cum nu l-a luat nici un alt institut).
La scurt timp dupa acel sondaj national am inceput o campanie de masurare zilnica a intentiilor de vot in sectorul 2, iar in ziua alegerilor am facut exit-poll. Cum exit-poll-ul BCS a fost confirmat cu o eroare de +/-0,3% (probabil ca e cea mai mica eroare din istoria exit-poll-urilor), cred ca nici masuratorile zilnice nu au avut erori mari. Si nu am constatat in perioada august-noiembrie variatii mai mari de 1,5% pentru cei doi candidati. Ceea ce inseamna ca imediat dupa alegerile europarlamentare opiniile alegatorilor s-au stabilit si nu au mai variat semnificativ.
Pentru ca unii sondatori gresit masuratorile sau au falsificat cifrele publicate, unii analisti au indus imediat dupa alegeri ideea revolutiei votului, revoltei spontane a tinerilor, miracolului facebook-ului, manipularilor americanilor, tradarilor unor lideri PSD. Cifrele arata ca nu a fost vorba de asa ceva, ca erau mai multi cei care voiau sa-l voteze pe Iohannis decat pe Ponta.

 

 

Jumatate din romani pe net

Aproape jumătate, adică 45.8% la sută din românii adulți, au intrat pe net în ultima săptămână, iar 18% au intrat în fiecare zi, marcând o creștere substanțială a folosirii Internetului în România, anunță sondajul BCS comentat de Sorin Adam Matei pe revista online Pagini.com.

Sondajul mai relevă:

  • Siturile de știri sunt mult mai importante ca blogurile pentru informarea populației
  • Mircea Badea menționat ca unul dintre cei mai citiți blogeri
  • Hi5, edu.ro, Realitatea.net și Antena.3 sunt printre cele mai frecventate situri de Internet

Detalii suplimentare și restul rezultatelor pot fi găsite pe situl http://pagini.com/blog

Sondaj Aprilie 2009: Băsescu derapează, românii cred în reincarnare

Cel ma recent sondaj BCS releva unele tendinţe interesante în viaţa românească, marcând o realiniere politică şi o noutate ideologică.

Vezi analiza lui Sorin Adam Matei şi fişele de prezentare a studiului de mai jos.

<iframe src=”http://show.zoho.com/embed?USER=smatei&DOC=raport-BCS-aprilie09-ppt&IFRAME=yes&loop=true&showrel=true” height=”211″ width=”248″ name=”raport-BCS-aprilie09-ppt” scrolling=”no” frameBorder=”0″ style=”border:1px solid #aabbcc”></iframe>